EN DAG

Du, jag & Kärleken.

Glutenfria semlor

Publicerad 2010-02-11 22:34:12 i Hemmet,

Receptet taget ur "RutigaGlutenfria kokboken" (min bibel)!

Blir 16 små eller 8 "normalstora"
Tips; jag brukar göra smeten i matberedaren!

2½ dl kall mjölk
1 msk Fiberhusk
25 g jäst
½ dl socker
½ tsk hjorthornsalt
1 tsk malen kardemumma (jag tar alltid minst 2 tsk!)
1 krm salt
50 g mjukt margarin (micrar det alltid liite så de blir riktigt mjukt..)
½ dl kesella
4-4½ dl fin glutenfri mjölmix (behövs oftast ca 5 dl..)

Kalla mjölken och rör ner fiberhusk, låt det svälla i ca 10 min.
Smula ned jästen i mjölken.
Ner med socker, hjorthornsalt, kardemumma, salt, matfett, kesella o nästan all mjölmix.
Låt degen arbetas ett tag. 
OBS! Det blir som en tjock tjock sockerkakssmet. Annars blir bullarna stenhårda efter gräddningen!Jag brukar mjöla två matskedar o klicka ut dom till små osymetriska bullar.  Efter klickandet så lägg en duk o låt jäsa EN TIMME... På med ugnen på 250 grader o sedan skall dom gräddas i ca 7-9 minuter.

Hur gott som helst, dom blir sjukt fluffiga!

När jag gör mandelmassan så blandar jag lite av innanmätet på semelbullen med mjölk/vatten o mandelmassa. In i micron på maxeffekt o ca 30 sek. Då mjuknar mandelmassan o det är lätt att röra ihop. Mycket godare än bara ren mandelmassa i semlan!

Går underbart bra o göra laktosfria då alla laktos o mjölkprodukter finns i intolerant-produkter!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hannah med familj.

En helt vanlig familj men med högt tempo! En blogg om kärleken, föräldraledighet, studier, jobb, att inte räcka till och om att ha sina nära utspridda landet runt och den ensamheten det ger. Välkommen in!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela